Julen

Haha, ja. Sitter faktisk och lyssnar på jullåtar av Michael Bublé. Världens bästa jullåts-sångare. Ganska skön musik att lyssna på när man pluggar. 
Jag är säkert den enda just nu som längtar efter snön och julen...? Eller har jeg fel? 
Men jag tycker det är så himla mysigt när man går in och ska sätta sig och plugga, tänder ljus, sätter på julmusik och se stora vita snöflingor falla ute. Allt blir så lugnt och tyst då. 
Och tänk er att komma in efter en kall hemgång från skolan och bara sätta sig i soffan, äta mellis och dricka något varmt, känna doften från granen och apelsinerna med nejlikorna i. Kanska sätta på julkalendern eller hyra en gamma julfilm från förr. Sååå mysigt. 
Men det är bara så trkigt när allt är över. Så det kan järna ta ett tag innan det kommer. Snön kan komma och sådant vintrigt i November eller slutet på Oktober men inte julen, den kan man järna dra på.
Tänk likson när det första ljuset tänds i adventsljusstaken. Åhhh, sånt alla tycker om! (typ)
 
Eller bara sitta i sin säng, kolla ut på det vita landskapet där ute och lyssna på lugnande julmusik och bara lyssna.
 
Eller när man slår in och lackar, som vi brukar göra, julklappar! Och julklapps köpen till familj och vänner. gå i köpcentrumerna där allt är juligt och mysigt. Eller se när det börjar komma julklappar under granen. Läsa på dem, klämma, skaka och titta. :O
 
Men den dagen man köper granen. Man går tillsammans med familjen, försöker hitta den perfekta fylliga och gröna granen och tar in den i hemmet och känner den otroligt ljuvliga doften. 
 
Och såklart allt bak. Lussekatter, knäck och pepparkakor!
 
Men Julafton, på morgonen när man öppnar paket i strumpan och sedan gör sig i ordning för jullunch och sedan middag och kväll med julklappar och tomten hos släkten. Sååå mysigt.
 
Eller på julavslutningens dag. Vi brukar köpa en julklapp till en person i klassen, som man får utdelad till sig på en lapp. Sitta där, sjunga i kyrkan få en sista flukt på klassen innan 3 sköna veckors ledighet!
 
Nu har jag suttit här ett tag och rabblat upp mycket bra med vintern. Här får ni lite vinterbilder 
 
Detta är mitt drömboende på julen. Versta julhuset!
Hur mysigt som helst. 
Lite Barnen i Bullerbyn känsla!
(bilder från google)
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0