Morgon

Det får bli ett morgon inlägg detta.
Ja, vad ska man säga. Jag ska snart dra till tunnelbanan för att åka mot en ny dag i skolan. Men dock kommer det bli riktigt skön för det är schemsbrytande dag idag! Vi ska ha brandutbildning och idrott och musik typ. Men jag känner mig ganska så lagom taggad för denna dag ändå. Inte som de dagarna som varit.
 
Det är ju bara en dag kvar sedan är det höstlov!
På lördag ska jag till mormor och vara där till på söndag. På söndag åker jag till Josephine och sover över där. Vi får se vilken dag vi åker till Stockholm. Måndag eller tisdag. Men det ska i alla fall bli kul för nu har vi inte träffats på länge.
 
 
 
lite trött, men det ska nog gå över!
Ha en superbra dag nu!
 
 
 
 
 
 

Onsdag

Två dagar kvar till Höstlov! Det riktigt efterlängtade höstlovet också!
Idag har vi haft en relativt slapp dag, vilket jag är glad för. Har inte varit på något toppenhumör de senaste dagarna... Men snart hoppas vi på "bättre tider".
 
Ska förtsätta med min bokrecension nu, sedan när mamma kommer hem blir det träning på något vis.
 
För att få lite extra mys har jag, som vanligt, tänt ljus och satt på musik i mitt rum. Det hjälper verkligen till med pluggandet. Beroende på vad jag pluggar i och för sig.
 
Aja, ha det bra så länge!
Härliga sommar <3
 
 
 

En riktig sommar middag

 
När vi var på Öland i somras var vi först i Borgholm några nätter för att känna på den lilla staden.
På någon kväll åt vi på Gamla Televerket , vilket var en superbra resturang med trevlig personal och supergod och fräsch mat!
Lätt den bästa resturangen som vi ätit på på Öland.
Två plus var också att själva resturangen innuti och ute var supermysig med snygg inredning som passade till omgivningen och den gamla byggnaden, och sedan att uppläggningen av maten var riktigt bra och snygg. Det såg väldigt aptitligt och fräscht ut.
 
 
 
Jag åt en Cesar Sallad, så himla gott! Inte som någon jag ätit förr. De hade lagt ett bröd i mitten som var så himla gott! Och sedan lagt stora salladsblad under och så alla andra tillbehör runt om. Det är lite svårt att förklara men det var så himla gott.
 
Tyckte bara det var värt och visa :)
 
 
 
 
 

lördag!!!

Jaaa, så himla skönt med lördag. Och jag behöver inte göra några läxor på heeela helgen! Jag kan inte fatta det!
 
Igår var vi alla tjejer (Bex, jag och Nadja) hemma hos Linn för att fira att hon snart fyller fjortis. Vi hade det super kul med middag på resturang och mys hos Linn. Jättekul!
 
Idag ska familjen (som förövrigt bara består utav jag, mamma och pappa) åka till Ikea för att kolla på nya möbler till mamma och pappas rum och kanske något litet till mig. Typ som doftljus och en liten lampa eller något. Det är ju alltid lika kul att åka till Ikea!
 
Sedan blir det träning, vilket ska bli superskönt efter gårdagen.
 
Imorgon ska vi träffa släkt från Finland (på pappas sida) och äta middag med dem och gå på någon kyrk sak innan. Det är någon finsk kyrka där alla olika byar ska träffas och typ sjunga eller något. Jag vet inte riktigt.
Och sedan blir det match på Nya Söderstadion. Hammarby - Degerfors. FORZA!
Öland 2013
 
 
 

Onsdag

Onsdagen i skolan är avklarad! Skönt.
Vi hade ett bra avslut på dagen med en film under våra två sista lektioner, dock var den väldigt stark och sorglig. Men riktigt bra!
Kanske lite jobbigt och sluta med en sådan jobbig film, men man behövde ju inte tänka i alla fall.
 
Just nu är det matteplugg som står högst upp på listan... Men det går ända helt ok bra så jag ska nog få det överstökat snart. Man behöver ju inte plugga ihäl sig på sådant som man känner att man kan.
Öland 2013
 

Höst, höst, höst

Idag har det verkligen varit en tråkig höstdag! Grått och ganska kallt. Men eftersom jag tycker ganska mycket om kylan så är den helt okej för mig, men det gråa... Det gör allting så tråkigt hela tiden.
Sista spanska-provet är avklarat nu! Eller någon gång innan jullovet kommer väl pratdelen men de skriftliga och allt annat är klart!!! Sååå skönt.
 
Men nu ska jag plugga lite mer matte, för ni förstår, vi har matte-prov på tors också...Känns nästan som om jag går på gymnasiet eller något redan....
 
 

DEt får räcka nu

JA, nu får det räcka med plugg. Det får gå som det går imorgon. Förhoppningsvis bra.
Nu tänkte jag bara splappa och låta allt sjunka in.
Har varit och tranat, och det blev väldigt mycket ben idag, och ganska tungt på armarna så om jag inte stretchar kommer jag nog vara ganska mörbultad imorgon. Fast det kommer jag nog vara ändå...
Gud, minnen. Härliga minnen <3
 
 

Måndag

Hej hej!
Sitter i rummet och pluggar spanska och lyssnar på nice musik.
Vi hade vårt första spanska-prov idag. Läs och lyssna. Tror det gick ganska bra. Kom på nu att jag har iaf minst 2-3 fel. Det är på ord och jag vet inte om det kan sänka hela betyget på provet, men vi får hoppas att det inte är så... Hatar tiden efter provet när man kommer på allt man gjort fel på! Imorgon ska jag inte prata om det alls efteråt.
 
När mamma kommer hem drar vi till gymmet. Ska bli skönt att få "träna av sig" lite efter dagen.
 
Ska fortsätta plugga nu ett tag!
Sommarrr! <3
 
 

Söndag

Idag har det varit en riktig fin höstdag, enligt mig i all fall :)
Har pluggat mestadels av helgen. Men efter denna vecka som kommer nog har vi nog slut på alla prov. Förutom efter höstlovet då... Aja, men.
Våran skolan är lite konstig för de klämmer in typ alla terminens prov på 4 veckor efter varandra typ... Om ni är lärare som läser detta så rekoenderar jag verkligen inte det... Men det kanske många förstår att det inte är så bra, men tydligen inte på vår skola...
 
Men nu ska vi inte klaga på det i all världens tid. Denna vecka ska bli bra, hoppas vi!
Ni får ha det så bra så får vi hoppas att jag inte lämnar bloggen utan uppdatering i veckan. Men förvänta er inte något imorgon för då kommer jag råplugga till det andra spanska-provet. Vi har det första imorgon!

Önska mig lycka till :D
Snart så! Har fått min ledighetsansökan beviljad och v. 11 drar vi upp till Vemdalen, har inte varit där på 3 år nu! Åhh, nostaligi!
Sedan v. 3 bär det av till Lofsdalen och prao med Linn, riktigt nice. Mer än vad man kan begära!
 
 
 

det är ju fredag

Ja, det är ju faktiskt fredag idag. Men min fredag har det inte blivit mycket av. Har suttit och pluggat. Jag blir nästan ledsen på mig själv. Men det är det enda sättet att få allt gjort på. Att planera och göra olika saker varje dag. För annars hinner jag inte med allt. Vi har ju spanska-prov på både mån och tis och så har vi matte-prov på tors. Usch. Jag är absolut inte taggad... Eller egentligen, vem är taggad på prov, ingen typ.
Men nu ska jag sluta plugga spanska för idag! Får typ inte in fler ord i mitt huvud!
Ha en bra fredag!!!
 
 
Ja, just nu känner jag bara för lov, inga prov, helst skulle jag vilja åka utomlands för att sola och bada, få lite ferg och klara mig igenom denna skitperiod!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Abrahim Jabateh

Hur fan har detta gått till!
En 18-åring med familj och vänner i Sverige. Han har sin fosterfamilj här och har aldrig varit inblandad i ett brott och aldrig haft något med polisen att göra. Han har bra betyg i skolan, fotboll som intresse och han är en allmänt bra kille.
Han ska UTVISAS! Jag förstår inte... Visst om han skulle ha varit kriminell och sådant men en venlig kille som har försökt att passa in i Sverige, han har lärt sig språket utantill och lever som en svensk ska utisas. Jag tycer det är sjukt!
Hur kan ni på migrationsverk leva med det ni gör.
Det är som om dessa individer inte betyder något. Som om de bara är luft som sveper in och ut från Sverige.
Jag skäms!
Ni kan ju kanske börja tänka er in i dessa personers situationer. Om Abrahim skulle bli tvingad att flytta tillbaka till hans födelseland - Liberia. Där han bott i endast 6 mån sedan flyttade han till Nya Guinea där han bodde med sin farmor tills han var 12.
Och han ska bara skickas tillbaka till Liberia utan att ens veta hur man talar språket och har han inga släktingar där (trorligtvis). Så hur F*N ska han klara sig. Har är 18 år.
Ni kan inte låta en 18-åring flytta tillbaka ensam till ett land som han i stort sätt aldrig varit i. Förstår ärligt talat inte hur ni tänker.
Det är ju inte så att han tar upp massa plats i landet direkt. De som bor här borde väl få bp här när de väl kommit in! Om ni ska utvisa någon så får ni väl inte låta dem komma in från början. Nu gör det verkligen skada!
Förstår ni hur mycket ni förstör hans liv!
 
Tycker ni ska ta och kolla på alla namninsamlingar osv som väldigt många skrivit på. Då får ni se hur många som stöttar honom och vill att ni ska sluta med detta. Utvisa oskyldiga människor.
 
Ibbe, vi ska se till att du får stanna!
 
 
 
 Ni får gå in och skriva ert namn på denna -->namninsamilng<--
Och gör allt för att göra så att han får stanna!
 

20.30

YEEEE, äntligen behöver man inte plugga till NO:n längre! Provet är överrrr! Såå skönt. Nästa vecka väntar Matte- och Spanska-prov. Ye... Haha, nej. Men jag känner att; snart är det över och jag kan ta det lugnt ett tag.
 
Sedan är det ju faktiskt höstlov. Kommer behöva plugga då också men, men.
 
Imorgon är det ju faktiskt fredag! Sjukt skönt! Jag sitter och väntar på att mamma ska komma hem från någon jobbsak med min kläder som jag beställt från American Eagle! hoppas allt passar. Har beställt lite myskläder därifrån och ett lite snyggare plagg, men sådant behöver man till hösten och vintern så jag ser verkligen fram emot att öppna paketet!
 
Ha det bra! Nu ska jag för en gång skull sätta mig vid teven och slappa, som jag inte gjort på ett tag!
Här får ni en färsk bild från mitt pluggrum med lite mysstämning med tända ljus mm <3
 

onsdag

Känner mig smått duktig idag eftersom jag varit ute på en mini joggingrunda idag precis när jag kom hem. Det var verkligen en mini och jag joggade inte dit jag ville. Jag måste ha något fel på mina ben eller något, men jag kan inte jogga på asfalt!!! Åhhh, och det är ju bara det som finns i mitt närområde . Förutom om jag åker BIL till spåret. Men det kan jag ju då inte gör.
Men, men. En liten joggingrunda är bättre en ingen. Så får vi se om det blir gymträning ikväll också eller om det bara blir plugg. Det beror på hur bra jag tycker att jag kan detta. Men tror inte det blir någon.
 
Men nu ska jag fortsätta plugga vidare.
 
Ni som inte har massa prov - NJUT!
Åhh, guud! Gammal bild från Lillhärdal med Linn och Nadja för typ 2 år sedan! :*
 
 

Tisdag

Tisdagen i skolan har varit både bra, eftersom den gick snabbt, seg och stressig eftersom jag blir påmind om hur mycket vi har att göra nu...
Därför tänkte jag plugga ett tag nu som alltid.
När jag kom hem tänkte jag faktsikt på att dra ut och jogga en sväng, men det blev inte av eftersom jag känner att jag behöver tiden till att plugga. Kanske blir en liten kort sväng ikväll, mabye!
<3<3<3
 

Lördag?

Räknar denna dag som lördag vilket är så jäkla skönt! Vi hade ju öppet hus igår så vi ska få vara lediga på måndag. Jätteskönt. Det behöver jag verkligen. Känns som om jag har bott i mina Biologi böcker de senaste dagarna...
Men idag var jag och mamma i Farsta en sväng för att göra något annat. Köpte en supersnygg tröja från Gina Tricot som ni kan få se -->
En sådan fast långärmad, ja ni vet. Orkar inte lägga upp en bild på den just nu. Alltså på den jag har. Så det fick bli denna.
Jag är ute efter ett par Boot Cut jeans och några snygga tröjor, men det får vi ta någon annan gång eftersom pluggandet väntade på mig här hemma...
Känns inte som om jag kan ta pauser från det. Men det är faktiskt gansa intressant ändå... :) Måste hitta små possetiva saker som jag kan framhäva.
Vi kör på fyra snygga tummen-upp bilder bara för att motivera mig lite ;D
 
 
 
 
 
 

öppet hus

Idag har vi öppet hus på skolan... Känner absolut inte för det :( Orkar inte gå till skolan på en lör. Har annat för mig än att ha Hemkunskap, Svenska och Fysik... Inte kul alls.
Det kan vara kul på öppna hus när man inte har så många lektioner. Utan kanske har en musiklektion och sedan går runt och delar ut faktabald om skolan eller ngåot sådant.


i´m dreaming of a white christmas

 
 
 
 
 
 
 
Bilder från juletider förra året <3 Gud vad jag längrar! Åh...!
Detta år blir det julefirande hemma hos oss i våran lägenhet. För första gången! Sååå mysigt ska det bli.
Jag ska göra en fin jul-lista på spotify och vi ska ha det så mysigt. Hela släkten på pappas sida. Och sedan drar vi till Västerås och firar med mammas sida <3
 
 
 

träningsvärk och annat...

Haha, fin rubrik. Nej, men jag har sådan träningsvärk från igår och från typ alldeles nyss då jag och mamma var och tränade.
Vi hade svenska-provet idag. Orkar inte prata om det eftersom jag hatar att prata om prov i efterhand... Men tror det gick ganska bra. Men ska inte säga något ifall jag kände fel. Vill inte hoppas på något förstort.
Det är en sak som är bra med mig, jag blir nästan aldrig jätte ledsen om jag får tillbaka ett prov och fick E, det beror i och för sig på vilket prov det var och hur bra jag är på det ämnet. Men jag har aldrig börjat gråta för ett betyg t.ex. som många andra gör. Vilket jag bara tycket känns jobbigt och tar massa onödig energi. Så jag satsar istället på att se på det posetiva sakerna och pluggar mer till nästa prov bara, ett prov är inte hela världen.
 
Men nu ska jag plugga spanska... Fortsätta med det. Jag har INGEN fritid!!!! ÅHHH.
Ni som inte har så mycket läxor och prov osv. ska verkligen ta vara på tiden. För förr eller senare kommer detta...
Bild från sportlovet...? tror det var det. På Bexs landställe med tjejorna
 

RSS 2.0